Over ons

De basis van de huidige Vense Hoeve ligt in Westerbeek (Brabant). Vanwege de groeimogelijkheden verhuisde Theo van de Ven in 1986 met de melkveehouderij van Westerbeek naar Beilen, waar De Vense Hoeve nog steeds is gevestigd.

 

Na de afronding van zijn studie Technische Bedrijfskunde (Hanzehogeschool) en Technology Management (RUG) nam zijn zoon Paul van de Ven het bedrijf over en startte direct met de omslag naar een biologische melkveehouderij. Na 6 jaar hard werken en vele investeringen verder werd De Vense Hoeve door de Stichting SKAL in 2012 biologisch gecertificeerd, hetgeen ieder jaar gepland en tussendoor ook ongepland wordt getoetst. ​

In deze periode heeft Paul ook geïnvesteerd in het zelf verbouwen van biologisch graan, waaronder gerst, rogge, haver en tarwe. Dat gebeurt op eigen grond en regionaal op grond van het Drentse Landschap.

Ook heeft Paul in deze periode geïnvesteerd in de opbouw van zijn gezin. Samen met zijn partner Sanne, mondzorgkundige met een onder ander een eigen praktijk op De Vense Hoeve, zijn zij de gelukkige ouders van drie dochters.

Natuurlijk loopt het vee in de wei. Iedere dag in een andere huisweide, waarvan er tien rondom de hoeve liggen en via koepaden bereikbaar zijn voor het vee.  Momenteel worden de 200 melkkoeien gemolken door drie robots. Daarnaast bestaat de veestapel uit 120 stuks jongvee.

© 2018 arjuna-bs.nl                                                                                                                        De Vense Hoeve - De Musels 6 - 9411VN - Beilen - 06 43983584

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now